Osobní módní stylista

Blog módního osobního stylisty

Jak nosit pásek

Máte rádi pásky?

Já ano a mé klientky také. Ale spousta z nich si není úplně jistá, jak a kdy je nosit, tak se vám pokusím dát několik tipů, protože ten správný pásek je nejen módní záležitost, ale dokáže dodat vaší postavě ty správné sexy křivky. A která z nás by nechtěla být sexy, co? A mimochodem s hezkým páskem uděláte ze starého outfitu nový.

Již dávno jsou pryč doby, kdy pásek měl ladit s botami (neplatí pro muže – tam naopak pásek musí být ve stejné barvě jako boty) nebo s kabelkou.

Kožený černý pásek střední šířky bez log a nápisů patří mezi základy šatníku, který by měla mít každá žena a dívka. Doporučuji také jeden úzký hnědý, kterým si můžete např. přepásat lehké vzdušné šaty nebo delší kardigan. Tyto typy pásků se hodí pro každou postavu.

 

Kdy, kde a jak byste pásek měly nosit?

Pokud máte volný top a upnuté kalhoty, pásek vám pomůže rozdělit horní a spodní část (nebo naopak). Pokud jste hodně štíhlá v pase a chcete jej zdůraznit, klidně použijte i širší pásek. To však neznamená, že pokud jste silnější, neměly byste pásek nosit. Naopak! Vydefinuje vaše křivky.

Kde byste měly pásek nosit? Tam, kde je váš pas nejužší. Pokud neoplýváte dlouhýma nohama až do nebe, klidně pásek posuňte o cca 2–3 cm výše. Rázem z vás bude nohatá srnka. Jste malá? Volte pásek ve stejném barevném odstínu, jako máte kalhoty nebo sukni. Vyzkoušejte různé způsoby, jak pásek nosit, a uvidíte, co se vám bude líbit. Zkuste si pásek nezapínat, ale zavázat ho a vyzkoušejte ho klidně i přes sako.

Sdílejte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *